Перемога по оскарженню прокуратурою ДПТ в межах вулиці Саперно-Слобідської, проспекту Науки у Голосіївському районі м. Києва.

21 / 08 / 2018

21 серпня 2018 року у Київському апеляційному адміністративному суді відбувся розгляд апеляційної скарги заступника прокурора м. Києва, в якій апелянт просив скасувати рішення Окружного адміністративного суду м. Києва від 01 червня 2018 року у справі №826/9937/17. Зазначимо, що суд першої інстанції відмовив в задоволенні позовних вимог заступника прокурора м. Києва щодо скасування Детального плану територій в межах вулиці Саперно-Слобідської, проспекту Науки у Голосіївському районі м. Києва. При цьому, у своєму рішенні суд першої інстанції зазначив, що прокуратурою було перевищено повноваження поданням такого позову та не доведено факту порушення інтересів держави внаслідок прийняття ДПТ. Крім того, наявними в матеріалах даної справи доказами підтверджується правомірність рішення Київради про затвердження даного Детального плану території з урахуванням вимог чинного законодавства України.

Таким чином, Київський апеляційний адміністративний суд черговий раз підтвердив законність Детального плану території в межах вулиці Саперно-Слобідської, проспекту Науки у Голосіївському районі м. Києва.

Нагадаємо, що прокуратурою м. Києва було подано вісім позовних заяв щодо скасування рішень Київради про затвердження детальних планів території.

При цьому, Рішення Окружного аміністративного суду м. Києва від 01 червня 2018 року, залишене в силі Постановою Київського апеляційного адміністративного суду від 21 серпня 2018 року, є першим прийнятим рішенням по суті заявлених прокуратурою вимог в даній категорії справ.

Супроводжували дану справу юристи Адвокатської фірми GORO legal.

Повний текст судового рішення буде виготовлений протягом десяти днів з дня його проголошення та ознайомитись з таким можна буде на сайті Єдиного державного реєстру судових рішень.